Werken met Flytande

Pragmatisch, no-nonsense, snel schakelend, zelfstandig en nieuwsgierig. Vijf eigenschappen waar ik over beschik en die je ook iets vertellen hoe ik te werk ga.

Als je met mij in zee gaat, kun je er vanop aan dat ik met je mee zal denken. Heb je een strakke deadline of een scherp budget? Dan zal ik aangeven wat daarbinnen haalbaar is en welke stappen eventueel overgeslagen kunnen worden. Heb je weinig tijd om precies over de structuur van een tekst of de kaders van een project na te denken? Dan ga ik zelf op onderzoek uit en schakel ik desgewenst deskundigen uit mijn netwerk in.

Voor ik aan de slag ga, bespreken we duidelijk wat je wensen en eisen zijn – niet alleen met betrekking tot het eindproduct, maar ook over de tussentijdse communicatie en mijn service na afronding van een project.

Ontwikkelen van educatief materiaal

Van theorieboeken tot leerwerkboeken tot digitale methodes: in de ruim vijftien jaar die ik inmiddels mag bijdragen aan onderwijs dat past bij de belevingswereld van de student heb ik van alles mogen ontwikkelen. Ook in verschillende functies: van ontwerper tot auteur tot eindredacteur tot proevencontroleur. Ik heb vooral ervaring met het ontwikkelen van lesmateriaal voor het MBO-onderwijs. Daar ligt ook mijn grootste passie: zo leer ik zelf ook meer over heel veel verschillende beroepen. Van tandtechnicus tot schilder tot retailmedewerker.

Methodes waar ik een bijdrage aan heb geleverd zijn bijvoorbeeld:

Keuzedeel Arbo, niveau 2, 3 en 4 – uitgeverij Boom. Auteur.

Modules Duurzaamheid en retail, niveau 2, 3 en 4 – Stichting Praktijkleren. Auteur.

Modules Assortiment, niveau 2, 3 en 4 – Stichting Praktijkleren. Eindredacteur.

Factor E, niveau 2 – uitgeverij Edu’Actief. Eindredacteur van verschillende titels en auteur van de titel Logistieke werkzaamheden.

De handelsroute, niveau 1, 2, 3 en 4 – uitgeverij Sarphati. Auteur van verschillende titels.

Logisch Logistiek, niveau 2 en 3 – uitgeverij Edu’Actief. Auteur.

€ 70,00 per uur (prijzen zijn exclusief 21% btw), projectprijs of royalty’s in overleg mogelijk

Begeleiden ontwikkelteams & projectmanagement

Waar ik me als ontwikkelaar kan verliezen in de details, zie ik als onderwijskundig projectleider de grote lijnen en houd ik het einddoel altijd in de gaten. Daarbij heb ik aandacht voor het team: wat hebben de ontwikkelaars nodig, wat zijn de kwaliteiten en de valkuilen en hoe kunnen we samen komen tot het beste eindproduct? 

Is het projectteam nog niet helemaal compleet? Daarin adviseer ik graag en kan ik terugvallen op een uitgebreid netwerk van ontwikkelaars in verschillende vakgebieden en freelancers met verschillende specialisaties.

Sinds de start van Flytande in 2007 heb ik:

voor Stichting Praktijkleren gewerkt als kernontwikkelaar Retail, Commercie en Ondernemer aan het project moduleren.

regelmatig inschalingen beoordeeld voor het NLQF op niveau 2, 3 en 4.

gewerkt als contentmanager aan de MBO-methodes Touch Tech, InBusiness, Door Engels en Door Nederlands voor Thieme Meulenhoff.

als onderwijskundige samengewerkt met de docenten van het team Tandtechniek van de DHTA aan het verbeteren van examens en lesmateriaal.

voor Fundamentaal interim werkzaamheden uitgevoerd als salespromotor bij Sdu en Springer / Bohn Stafleu van Loghum.

voor Uitgeverij Instruct als interim productmanager Engels en Nederlands gewerkt aan het afronden van de online lesmethodes.

bij Malmberg gewerkt als interim content manager aan de taalmethodes Na klar! en Of Course voor het voorgezet onderwijs.

regelmatig als interim projectleider en extern projectuitvoerder voor de LOI gewerkt, waar ik projecten van begin tot einde heb begeleid en uitgevoerd. Inclusief het opstellen van begrotingen en planningen.

€ 90,00 per uur (prijzen zijn exclusief 21% btw)

Totaalprijs

Bij een grote opdracht of regelmatig terugkerende werkzaamheden is een totaalprijs bespreekbaar.

Werk je voor een non-profit organisatie of een stichting en heb je een beperkt budget? Neem dan vooral contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Offerte

Wil je meer weten? Neem vooral vrijblijvend contact met mij op. Wil je een offerte ontvangen, geef dan direct een omschrijving van het project en, indien al bekend, een planning.