Over Flytande

Toen ik in 2005 afstudeerde als Neerlandica wist ik een ding zeker ‘ik wil niet voor de klas gaan staan.’ Niet omdat ik onderwijs niet belangrijk vind, sterker nog: ik geloof dat goed onderwijs een enorm verschil kan maken in het leven van mensen. Alleen wilde ik toen al op een andere manier bijdragen aan dat onderwijs. Door te werken aan lesmateriaal dat aansluit op het niveau en de belevingswereld van de student bijvoorbeeld. Of door mee te denken over een uitdagend onderwijscurriculum en passende examens.

Sinds de start van 2007 van Flytande is dat waar ik me steeds verder in heb gespecialiseerd, in wisselende rollen. Bijvoorbeeld door inhoudelijke bijdrages als auteur of eindredacteur,  organisatorische bijdrages als onderwijskundig adviseur of meer sturend als content manager of projectleider. Ik heb vooral ervaring binnen het MBO en daar ligt ook mijn grootste passie. Het leuke vind ik dat ik zo zelf ook meer heb geleerd over heel veel verschillende beroepen. Van tandtechnicus tot schilder tot retailmedewerker.

In 2022 ben ik begonnen met het ontwikkelen van een eigen online programma voor mijn andere passie: het (zelf) uitgeven van boeken. In 2020 verscheen mijn eerste roman, Verdwaald in Tirol. Deze heb ik zelf uitgegeven. Alles wat ik geleerd heb in het uitgeeftraject van mijn roman en de kennis die ik heb opgedaan tijdens het werken bij en voor educatieve uitgeverijen, bundel ik in dit programma. Meer hierover vind je op de website van mijn bedrijf Queesten Boekproducties.